Puzzels

Lijnpuzzels

Japanse puzzels pic-a-pix

Als je van Sudoku’s houdt, vind je Japanse puzzels vast ook geweldig. Ontdek een verborgen afbeelding in deze logische puzzel die ook wel nonogram genoemd wordt.

Uitleg
De cijfers staan voor de lengte van een reeks zwarte vakjes. Elk zwart vakje of elke reeks zwarte vakjes wordt afgewisseld door minimaal één leeg vakje. De rijen en kolommen corresponderen met elkaar.

In de kleurenvariant hoeft alléén een leeg vakje tussen een vakje/reeks vakjes van dezelfde kleur, zoals u hieronder bijvoorbeeld in de 2e rij kunt zien.


Zoekplaatje link-a-pix

Zoek de verborgen afbeelding door getallen-paren aan elkaar te linken. Deze puzzel wordt ook wel  link-a-pix genoemd.

Uitleg
Hier komen alle getallen in paren voor, behalve de nummers één. De paren verbind u met een lijn die even lang is als het getal. De lijnen lopen horizontaal en/of verticaal en maken hoeken van 90 graden. Wanneer je de lijnen hebt gevonden, kun je alle vakjes met een nummer kleuren en verschijnt er een afbeelding.


Lijnpuzzels dot-to-dot

U kent de deze puzzels wel van vroeger; u trekt een lijn van punt naar punt totdat u een tekening hebt gemaakt. Tegenwoordig ontwerp ik geïllustreerde puzzels voor de kleinere kinderen én ingewikkelde lijnpuzzels tot 500 punten voor volwassenen (én slimme kinderen).

Uitleg
Verbind alle cijfers in numerieke volgorde. Komt u bij het stop-teken, haal dan je potlood van het papier; zoek het opeenvolgende nummer en hervat hier je tekening met een nieuwe lijn etc. Maar let op: de lijnen kunnen elkaar kruisen en overlappen.

Een voorbeeld van deze dame die een lijnpuzzel als prijspuzzel in haar nieuwsbrief zet en dus de puzzel als marketingtool gebruikt.

©Studio-k.nl/puzzels

FaamCommunicatie_oplossing


Zoek de verschillen find the differences

Zoek 8 verschillen in dit plaatje. Altijd leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

oplossing


Rebus (dutch)

Met een rebus kun je specifiek thematische onderdelen gebruiken. Stel: je hebt een restaurant en je hebt op zondagmiddag een gemêleerd gezelschap te eten. Terwijl ze wachten ligt er een papieren place-met met een raadsel, een mandela om in te kleuren en een rebus.

voor ze het weten komt de ober, bestellen ze pizza, rode wijn of verse munt-thee en als je geluk hebt delen ze de locatie van jouw pizzeria.


Een gepersonaliseerde puzzel?

Uw lievelingsfoto of bedrijfslogo als puzzel? Een beeldpuzzel neemt ca. 20 minuten in beslag om op te lossen, u krijgt alle tijd om uw onderwerp of product onder de aandacht te brengen.

Een portretpuzzel van je geliefde?
Een trouwfotopuzzel van je ouders 50 jaar geleden?
Een puzzel voor in een hobbyblad?
Een puzzel als wiskunde-les in groep 8.

Een (prijs)puzzel als marketingtool

  • Leads / respons genereren met een prijspuzzel
  • Met een puzzeluitgave uw eigen product promoten en omzet creëren op de winkelvloer
  • Via een puzzeluitgave uw USP’s duidelijk maken aan uw doelgroep
  • Een origineel weggevertje op beurzen
  • Een promotioneel cadeautje bij aankoop in uw winkelketen
  • Een product in stijl en sfeer waar uw doelgroep zich thuis bij voelt
  • Een verdienmodel koppelen aan een prijspuzzel
  • Geld inzamelen voor het goede doel met een prijspuzzel

Jeanette Voets heeft er een prijsvraag aan verbonden en deze samen met haar nieuwsbrief verzonden.

U kunt uw files sturen naar: info@studio-k.nl


Pic-a-pix (nonogram)

Design solution-pictures for puzzle-apps on your tablet and smartphone. In the  black-and-white nonogram, you are being served a cup of tea. In the colored nonogram you can discover part of Sharbat Gula’s face (by SteveMcCurry).

Eén gedachte over “Puzzels”

Reacties zijn gesloten.